Захід не готовий до розгромної перемоги України, яка призведе до краху путінського режиму: Каспаров вказав на помилку Байдена

"На жаль, такої готовності поки що немає. Адміністрація Байдена, як і раніше, не може вимовити ключові слова про перемогу України, розгром Росії та звільнення всієї української території. Ці слова необхідні, щоб унеможливити будь-яку двозначність. І ситуація з ракетою, що впала в Польщі, саме тому викликає питання і відчуття, що тут щось не так", - пише у своєму блозі Гаррі Каспаров, передають Патріоти України, і продовжує:

"Байден гордо заявляв, що Америка захищатиме кожен дюйм натовської території. Тут уже не дюйм – ракета потрапила у глибину натовської території на 6 кілометрів. І цілком очевидно, що якщо раптом ця ракета була випущена російськими установками, то розгорнути американські війська на прикордонних територіях Польщі і зробити серйозні кроки, які відбили б усяке полювання у Путіна запускати ракети в тому напрямку - це американський обов'язок.

Готовності до цього немає, тому виникають питання. Я поки не готовий робити якісь далекосяжні заяви. Все ж таки варто дочекатися результатів розслідування. Але в будь-якому разі, якщо прийняти версію про те, що це була українська ракета і вона потрапила до Польщі помилково, це означає необхідність унеможливити таку можливість у майбутньому.

Чому досі не оголошено рішення про те, що небо принаймні на заході України буде закрите? Це перше, що мало бути зроблено в такій ситуації, але натомість ми чуємо жалюгідне мекання про недопущення ескалації.

Вирішити проблему можна просто: ліквідувати військові бази, з яких запускаються російські ракети. Україна має отримати ракети, які літають на великі дистанції і має бути зроблена заява, що після першого ж запуску з російських баз ці бази будуть знищені. У Білорусі чи Росії вони знаходяться - не важливо.

Американцям треба припинити цю істерику з приводу того, що не можна стріляти по території Росії. Йде війна, і щодня з території Росії та Білорусі піднімаються ракети, що несуть смерть та руйнування в Україні. Примушувати Україну воювати зі зв'язаними руками – це щонайменше аморально. Та й безглуздо теж, оскільки це лише погіршує ситуацію, підвищуючи шанси Путіна на те, що його п'ята колона на Заході зможе досягти якихось результатів.

Мені здається дуже важливим, щоб і російська, і білоруська опозиція говорили про свою позицію: Ми маємо закликати до того, щоб Україна отримала і зброю, і політичне рішення на відповідь щодо військових цілей на території країни-агресора".

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...