Захід почав втомлюватися від санкцій проти РФ, а це вигідно Кремлю, - Bloomberg

У країнах Заходу поступово слабшає бажання вводити все більш і більш сильні санкції проти країни-агресора, Росії. Як повідомляють експерти, опитані новинним агентством Bloomberg, такий стан речей, швидше за все, буде всерйоз перешкоджати протистоянню західних держав російській агресії проти України, передають Патріоти України.

"Попри те, що Європейський союз ставить досить жорсткі обмеження проти російської воєнщини, поступово число поступок Кремлю зростає ‒ починаючи від того, що на трубопровідну нафту РФ не наклали санкції і закінчуючи "викидуванням" улюбленого путінського священнослужителя [патріарха РПЦ Кирила ‒ "Главред"] з санкційного списку", – відзначають аналітики.

Як стверджує Естонський прем'єр-міністр Кая Каллас,"закручувати гайки" у відносинах з Кремлею стає з кожним місяцем все важче. На думку чиновниці, таким чином, шанси на введення ЄС тотального ембарго на російський газ падають.

Чималу роль у формуванні "втоми від санкцій", кажуть фахівці, і розколу в антиросійській політиці Євросоюзу грає прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

"Але ризик втоми і занепаду бойового духу виходить далеко за межі Будапешта. Ціна удару Путіна по самому хворому місцю - енергетиц і- розбурхує уми багатьох лідерів держав через високу інфляцію і спад в економіках", – вважають в Bloomberg.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...