"Захід поки що для себе не вирішив...": Огризко вказав на ключову проблему для України під час війни

Західні країни поки що не визначилися зі своїми подальшими діями щодо Росії чи постросійського простору. Страх перед ядерним шантажем з боку Кремля стримує їх від прийняття радикальних рішень, тому Україна опинилася в ситуації, де чує переважно обіцянки й розмови, але не бачить реальних кроків, передають Патріоти України.

Про це в інтерв'ю OBOZ.UA розповів колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко. За його словами, на сьогодні немає чіткого плану перемоги над Росією ні в України, ні у західних союзників.

"Захід поки що для себе не вирішив, що ж він планує робити з Росією або з пост-Росією. І в залежності від цього він діє. Якби уявимо собі, що Захід прийняв рішення про те, що Росію треба перемогти. Тоді для будь-якого західного політика зрозуміло, якщо є відповідне політичне рішення, то далі готуються практичні кроки, щоб його виконати. Збираються відповідні спеціалісти, сідають, обговорюють все доволі швидко, тим більше що все і так зрозуміло, і відповідним чином діють", – зазначив Огризко.

Проте, за словами експерта, країни-партнери лише ведуть дискусії та дають обіцянки стосовно надання допомоги Україні впродовж багатьох місяців, проте конкретних рішень так і не приймають.

"Я з цього роблю простий висновок, що на Заході досі для себе не вирішили і не мають відповіді на це ключове питання, що робити з Росією. Одні кажуть, щоб Україна не програла, інші – щоб Росія не перемогла, треті кажуть, що треба заморожувати на тому етапі, на якому ми зараз всі знаходимося, а четверті пропонують Україні здаватися. Тобто, скільки так званих експертів, стільки і пропозицій, але рішення політичного на найвищому рівні немає", – зазначив ексміністр.

Огризко зазначив, що Україна опинилася в ситуації, коли рішучість Заходу зникла, частково через страх перед ядерним шантажем Росії. До того ж ні в західних країн, ні в України поки немає чіткого плану перемоги. Він вважає, що план миру, підготовлений офісом президента, містить правильні, але загальні фрази без конкретних кроків до перемоги.

"Можливо, нарешті ми перейдемо від плану миру, тобто плану про правильні, але загальні слова без конкретики, до плану перемоги. Який передбачатиме, я сподіваюся на це, конкретні кроки, як з нашого, так і з західного боку, для того, щоб цю перемогу отримати. Я вам скажу чесно, що і громадськість працює над цим планом, є певні напрацювання, можливо, вони так само допоможуть нашій владі подумати над конкретними речами, які можна буде презентувати американській адміністрації", – наголосив експерт.

Він зазначив, що якщо в Україні чітко сформулюють мету перемоги над Росією і зможуть переконати наших західних партнерів, особливо американців, то, ймовірно, ситуація почне рухатися вперед.

"Поки що, коли ми говоримо про Формули миру, де прекрасні цілі, тільки дуже не конкретні, які нікого ні до чого не зобов'язують. Коли ж ми заговоримо про план перемоги, де буде написано, що, кому треба зробити та що саме ми можемо від цього отримати, от тоді, мені здається, ситуація з допомогою почне покращуватися", – підсумував Огризко.

Іран відправив РФ 200 балістичних ракет Fath-360. The Times родповідає, що про них відомо

субота, 7 вересень 2024, 12:47

Росія отримала від Ірану партію балістичних ракет на знак підтримки війни, яку Москва веде в Україні. Незабаром ЗС РФ може почати застосовувати засоби ураження, які летять зі швидкістю 3 Маха на відстань понад 100 км. Про це розповідає видання The Time...

"Остін має рацію": Кремль нарощує можливості для завдання високоточних ударів углиб України, - ISW

субота, 7 вересень 2024, 11:48

Агресорка Росія продовжує активно нарощувати свої можливості для завдання глибоких високоточних ударів по території України. Зокрема, Москва дедалі активніше закуповує балістичні ракети в Ірану та Північної Кореї та продовжує нарощувати виробництво вла...