Захід посилить міць ЗСУ 100 танками Leopard: У Польщі назвали терміни передачі своїх бойових машин

Країни-союзники України на першому етапі мають намір поставити Києву близько 100 танків Leopard. Польща готова передати 14 сучасних бойових машин вже протягом декількох тижнів. Про це заявив заступник міністра оборони Войцех Скуркевич, передають Патріоти України.

Як повідомляє Dziennik Gazeta Prawna, він розповів про те, що Варшава повинна передати Києву свої танки Leopard протягом декількох тижнів. За цей період часу завершиться підготовка екіпажів українських солдатів.

"Як тільки українці пройдуть навчання, ми будемо готові передати танки українській стороні", - зазначив Скуркевич.

Також заступник міністра сказав, що Польща веде діалог з союзниками щодо "танкової коаліції", щоб Україні було надано більше танків Leopard. За його словами, наразі в Європі є більше 2 тисяч німецьких танків. Варшава розраховує на передачу Україні близько 100 Leopard вже на першому етапі.

"Ми розраховуємо, що на першому етапі нам вдасться зібрати як мінімум бригаду, близько 100 Leopard, які ми зможемо спільно передати українській стороні", - підкреслив Войцех Скуркевич.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...