"Захід заспокоює Путіна": Фейгін спрогнозував, чи застосує РФ ядерну зброю, якщо Україна отримає літаки

Російський опозиціонер та правозахисник Марк Фейгін вважає, що Росія не наважиться на застосування ядерної зброї, якщо Захід передасть Україні сучасні літаки. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua., передають Патріоти України.

"Захід і раніше, відмовляючись передавати Україні ракети чи танки, постійно заявляв, що мовляв, вони не хочуть дразнити Путіна. Цю тезу вони постійно озвучують. Щодо передавання літаків, вони це говорять по інерції, заспокоюючи Росію. Але дискусії тривають. Бо Захід таки доволі велику кількість бронетехніки передає. Я вважаю, що літаки та далекобійні ракети - це питання часу. Спочатку хтось дасть один літак, подивиться на реакцію. А потім процес піде. Але Захід таким чином заспокоює РФ, що літаків не буде, але дискусії тривають. А ми ж то не знаємо, на якому етапі ці розмови. А можливо Байден, який прибуде до Польщі на річницю війни, оголосить про передавання літаків. Тренд йде у кращу сторону, а не зворотню. І якщо дадуть літаки, то малоймовірно, що це спровокує Москву на ядерні удари", - пояснив російський опозиціонер.

Фейгін пригадав, що лідер Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі з Байденом відкрито заявив, що застосування ядерної зброї недопустиме, особливо проти неядерної держави, оскільки це суперечить правилам ведення війни. "Москва може продовжувати погрожувати, але поки великої загрози немає", - пояснив правозахисник.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...