"Захід зробить велику помилку": В арсеналі у Путіна залишилася остання зброя, - Кулеба

Ядерні загрози - остання зброя, яка залишилася в арсеналі російського президента Путіна. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю CNN. "Чесно кажучи, я вважаю, що страх перед ядерною зброєю - це останній аргумент Путіна... він вичерпав всі інші аргументи", - сказав він, передають Патріоти України.

Кулеба зазначив, що російська армія не здатна досягти своїх стратегічних цілей в Україні, а вертикаль влади РФ похитнулася. Однак він переконаний, що Путін занадто любить своє життя. "Захід зробить велику помилку, якщо вирішить зіграти з Путіним у гру страху перед ядерною зброєю", - додав міністр.

Водночас Україна стурбована ситуацією на Запорізькій атомній електростанції. "Звичайно, вони не хочуть, щоб їх звинувачували в черговій ядерній катастрофі. Тому я думаю, що вони з усіх сил намагаються знайти спосіб провести її як операцію під фальшивим прапором або як щось ще, що не було б безпосередньо пов'язане з ними",-додав Кулеба.

Також міністр прокоментував заколот у Росії. За його словами, для України було очевидно, що рано чи пізно хтось кине виклик Путіну. "Тому що ми бачили, як його сила і авторитет скорочуються, і як Росія входить в дуже складну турбулентність. Так що Пригожин просто перший, хто наважився, але я не сумніваюся, що інші так чи інакше підуть за ним", - зазначив він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...