"Заходи тривають": У ГУР розповіли, скільки чоловіків мобілізують у Росії щомісяця

У Росії продовжується повноцінна мобілізаційна кампанія. Країна-агресор щомісяця мобілізує близько 20 тисяч чоловіків. передають Патріоти України.

Мобілізація переважно має примусовий характер, водночас вона не стосується дітей російських можновладців. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов під час брифінгу в Медіацентрі, передає Укрінформ.

"Щодня і щомісяця ці заходи тривають, і щомісяця близько 20 тисяч осіб мобілізуються. Нещодавно мер Москви Собянін назвав цікаву цифру – 45 тисяч москвичів, які начебто перебувають на фронті. Перед цим ця цифра була 35 тисяч. Це означає, що мер зізнався, що за декілька місяців лише 10 тисяч москвичів додатково мобілізували. У різний спосіб, різними методами, але ця кампанія триває", – розповів Юсов.

Він зазначив, що конкретно йдеться про примусову мобілізацію, при цьому діти чиновників та олігархів не потрапляють під цей захід. Основна увага приділяється тим, хто недавно отримав російський паспорт. Юсов додав, що існує висока ймовірність, що ті, хто нещодавно отримав чи планує отримати російське громадянство, будуть схоплені та відправлені на війну.

Тому, щоб зберегти життя, у росіян є тільки один шлях – добровільно здатися в полон.

"Здача у полон є гарантією безпеки, життя і гідності. Бо це означає відмову від виконання злочинних наказів", – заявив Юсов.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...