"Заходило 13 людей, а вийшло 3": Боєць "Мансур" розповів про важкі бої та ракетний удар через зраду

Боєць на позивний "Мансур" нині тренує військових. Вчить майбутню піхоту тримати оборону та йти на штурм. Спирається на особистий досвід, адже сам був штурмовиком. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Алли Хоцянівської, передають Патріоти України

Як відбуваються тренування

"Мансур" під час тренування пильно спостерігає за кожним рухом новобранців. Він разом з іншими військовими готує особовий склад 59-ї окремої мотопіхотної бригади. Рухи відточують до автоматизму, щоб потім не робити помилок у бою. Піхоту вчать тактичної медицини, штурмових дій та оборони. Та головне - поводження зі зброєю.

"Піхотинця повинні розбудити і він повинен зробити все чітко, правильно, просто на рефлексі. Якщо йде бій, у них кинули гранату, уламки не влучили, але вибухова хвиля дала по вухах. Тоді завжди погано, але піхотинець повинен стріляти", - каже "Мансур".

Історія "Мансура"

"Мансур" до 59-ї бригади він приєднався на Херсонщині. Брав участь у звільненні правобережжя. До того воював на Запоріжжі. Двічі був поранений. "Мансур" мобілізувався на початку повномасштабного вторгнення, після того, як російська ракета влучила в житловий будинок.

Він зібрав групу однодумців. Розвідка, спецоперації, штурми позицій противника. Вони завжди йшли попереду піхоти. Боєць каже - готовим треба бути не лише морально, а й фізично. До позицій подекуди доводиться йти кілометри, з усією амуніцією та боєкомплектом. А іноді й виносити поранених на собі. Бувають і дуже важкі бої."Це коли заходило 13 людей, а вийшло 3. Тоді був дуже важкий бій", - згадує боєць.

"Мансур" отримав тяжке поранення через зрадників

Саме через зрадників, ймовірно, серед місцевого населення "Мансур" і отримав тяжке поранення вже не в бою. Це був ракетний удар по полігону. Уламки прошили його грудну клітку. Майже місяць провів у лікарні. За ці два роки він переоцінив своє життя.

"Ти цінуєш тепло, що дім можна опалити. Що перебуваєш не в холоді. Ось такі моменти. Що є що поїсти, що харчуєшся не сухпайком. Ти цінуєш найпростіше - навіть домашній затишок, поспати, відпочити", - каже воїн. Після отриманого поранення "Мансур" міг звільнитися з війська, та переконаний, що його знання і досвід стануть у пригоді для новобранців. Армії, як ніколи, потрібні люди.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...