"Заходили, але були ліквідовані": У Генштабі розповіли про бої на Авдіївському териконі (відео)

Протягом шестиденного наступу на Авдіївку російське командування втратило рекордну кількість живої сили та військової техніки, показали підрахунки ЗМІ. Зокрема, в ЗС РФ стало менше на 11 піхотних батальйонів та стільки ж артилерійських дивізіонів, свідчить інфографіка, передають Патріоти України.

Між тим ЗСУ продовжують втримувати позиції, а заяви росіян про захоплення висоти на півночі є вигадкою пропагандистів РФ. Про деталі боїв на сході розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун. Коментар офіцера пролунав у ефірі всеукраїнського телемарафону.

Зі слів Штупуна, російські підрозділи дійсно зосередились на взятті висоти біля Авдіївського коксохімічного комбінату — "Авдіївського терикона". Ця висота потрібна ворогу, оскільки з неї видно далеко навколо.

На певний час росіянам вдалось пробратись на цю висоту, але їх звідти вибили: "заходили, але були всі ліквідовані", — лаконічно заявив офіцер. На сьогодні терикон — під повним контролем ЗСУ, заявив речник. Повідомлення у пабліках щодо взяття терикона є фантазіями, до яких схильні росіяни.

"Росіяни завжди багато фантазують. Їх фантазії нехай залишаються фантазіями". Бронетехніки на даному відтинку фронту стало менше, але продовжує іти піхота: "Вже не іде, а повзає. Ми не даємо їм іти нормально", — сказав Штупун.

Також офіцер повідомив, що протягом минулої доби росіяни намагались штурмувати позиції ЗСУ 42 рази — це половина від сумарної кількості атак на усьому фронті. Крім того, почалась активізація з іншого боку від Донецька — у районі Мар'їнки. Ворог доукомплектовує підрозділи "Шторм" та "Шторм Z": "Російське командування кидає їх вперед на вірну загибель".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...