Захоплені технічним можливостями цієї техніки: Перші враження українських танкістів про "Леопардів"

Полігон у польському Свентошуві, де відбувається тренування українських військових, які вчаться керувати сучасними танками "Леопард-2", сьогодні відвідує президент Польщі, йдеться в ТСН, передають Патріоти України.

Тут понад півтора десятка “Леопардів-2” і вже тиждень українські танкісти тут вчаться ними воювати. Тренується 21 екіпаж, а це 105 осіб. Графік тренувань доволі традиційний - спочатку теоретичні заняття, далі на симуляторах, потім робота в полі і на сам кінець польські і канадські інструктори перевірять набуті вміння.

“Тренування українських танкістів виглядає так само як тренування польських, єдина відмінність це час, інтенсивність навчань. Польських танкістів ми навчаємо два місяці, від понеділка до п’ятниці по 8 годин щоденно. Натомість українських тренуємо впродовж місяця 6 днів на тиждень, в суботу теж і це щоденно по 12 годин і навіть більше. Це досвідчені танкісти, які раніше працювали на танках, вони багато знають і ставлять багато запитань, вони захоплені технічним можливостями цієї техніки”, - каже інструктор осередку тренувань 10 танкової бригади Кшиштоф Серацкі.

Поки ТСН не вдалося поспілкуватися з українськими танкістами, але від інструкторів відомо, що вони захоплені ергономічністю і інженерними рішеннями “Леопарда” і тим, що в ньому всередині багато місця. Частина з цих танків, які є на навчанні, поїдуть в Україні, але скільки саме і коли точно - наразі невідомо.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...