Захоплення Харкова - шизофренічна фантазія Путіна, проте він не має такої можливості: Коваленко навів аргументи

У військ Росії станом на зараз немає потенціалу для захоплення Харкова. Ще з 2014 року Харків є для росіян одним з основних міст, яке вони мріють окупувати, втім це не більше, ніж шизофренічні фантазії російського диктатора Володимира Путіна. Про це OBOZ.UA розповів військовий експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

На його переконання, "прикордонний перформанс", який окупанти влаштували на півночі Харківщині також має сумнівний результат.

Він нагадав заяву Путіна щодо Харкова, у якій йшлося про те, що РФ нібито не має на меті захоплювати місто. Однак, як зазначив експерт, треба розуміти, що росіяни мріють про захоплення міст від Харкова до Одеси та вихід вглиб центральних регіонів України.

"Ці плани, як шизофренічні фантазії. Вони можуть про це фантазувати, мріяти в своєму наркотичному угарі, але можливості такої немає. Тому слова Путіна підтверджують, що у росіян немає потенціалу станом на сьогодні для захоплення Харкову. Тому й створили цей прикордонний перформанс, який також має сумнівний результат", – сказав Коваленко.

Він зазначив, що триває вже другий тиждень "великого епічного наступу на Харків", а війська Росії зав'язли на сільській місцевості. Також він звернув увагу на те, що окупанти не пішли по найбільш ефективному напрямку для захоплення Харкова – трасі Е105. Це може свідчити про те, що вони й самі розуміють, що навіть намагатися пробиратися до Харкова немає сенсу.

Також Коваленко зазначив, що Сили оборони вибили росіян з села Липці на півночі Харківщини, там українські військові продовжують успішно контратакувати.

Вас може зацікавити:Авіаударом по лікарні Вовчанська було ліквідовано десятки кадировців – заступник командира Легіону "Свобода Росії"

На цьому напрямку зі сторони Росії діяли підрозділи 18-ї мотострілецької дивізії, зокрема 380 мотострілецький полк, а також загони африканського корпусу та 7-й окремий мотострілецький полк. Останній вже перебуває в стані втрати боєздатності через великий показник втрат, які швидко компенсувати росіяни не зможуть через відсутність відповідного резерву.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...