Захоплення Сєвєродонецька не гарантує РФ перемоги, вигідну лінію постачання вона втратила , - ISW

Захоплення російськими військами Сєвєродонецька може принести їм тактичний успіх, але істотно на хід війни не вплине. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Аналітики відзначають, що Путін змусив своїх військових платити занадто велику ціну, штурмуючи Сєвєродонецьк, неспівмірну будь-якій реальній оперативній або стратегічній вигоді.

Але коли битва за Сєвєродонецьк закінчиться, незалежно від того, на чиєму боці знаходиться місто, російський наступ на оперативному і стратегічному рівнях, найімовірніше, досягне кульмінації, що дасть Україні шанс відновити контрнаступ на оперативному рівні, щоб відкинути армію РФ, йдеться в звіті.

Захоплення Сєвєродонецька дозволить Москві заявити, що РФ повністю вийшла на адмінкордон Луганської області. Хоча, відзначають експерти, це не принесе Росії ніякої іншої істотної військової або економічної вигоди.

В ISW підкреслили, що російські війська повністю руйнують місто, і, у випадку захоплення, будуть контролювати його руїни.

Взяття Сєвєродонецька може відкрити російську логістичну лінію постачання для підтримки операцій на заході. Водночас росіяни втратили набагато вигідніші шляхи під Ізюмом - почасти тому, що вони так сильно зосередилися на Сєвєродонецьку.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...