Захищали Варшаву від армії Будьонного: У Польщі відновили меморіал воїнам УНР (фото)

Участь в заході взяли представники Польської держави, дипломатичного корпусу та української громади.

З нагоди 100-річчя Битви під Замостям, в якій українці і поляки разом зупинили червону армію під проводом Будьонного, який йшов завойовувати Європу, посольство України в Польщі і уряд міста Ланьцут разом організували офіційне відкриття відновленого цвинтаря вояків Армії Української Народної Республіки в Ланьцуті. Про це повідомляється на Facebook-сторінці посольства України в Польщі, передають Патріоти України.

Участь в заході взяли представники Польської держави, дипломатичного корпусу та української громади. З України прибув голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

"Після підписання Варшавського договору в лютому 1920 року з вояків Армії ЗУНР і УНР в таборі Ланьцут розпочато процес формування 6-ї січової стрілецької дивізії Армії УНР під командуванням полковника Марка Безручка, яка спільно із загонами Польської Армії зупинила під Замостям кінну армію Будьонного, що прямувала на Варшаву і далі на Захід завойовувати Європу. Оборона Замостя стала прикладом героїзму українців і поляків у спільній боротьбі проти більшовицької загрози", - йдеться в повідомленні.

Участь в битві під Замостям брали 30 тисяч українських воїнів. Понад 400 з них покояться на цьому кладовищі.

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...