Захищати та відбивати українські міста: Бійці ЗСУ разом з вояками НАТО в ході Rapid Trident 2020 відпрацювали бій в урбанізованій місцевості (фотофакти)

Одним із перших навчальних завдань, які відпрацювали учасники міжнародного військового навчання «Rapid Trident 2020», це ведення бойових дій в урбанізованій місцевості.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України.

У рамках навчання відпрацьовували локалізацію та знищення групи умовного противника, що засіла у міській забудові.

Відомо, що навчальна ділянка «Бій у місті» – це справжнє місто у мініатюрі. Тут є одно-, дво- та триповерхові житлові споруди, будівлі адміністративного призначення, виробничі цехи, церква і ціла мережа підземних комунікацій.

Така різноманітність необхідна для того, аби військовослужбовці навчились діяти у різних типах споруд, звикли правильно пересуватись, прикривати один одного та завчасно виявляти ворожі засідки.

Протидіяли бійцям мотопіхоти спеціально підготовлені бійці підрозділу позначення практичних дій противника, так званого OPFOR. Їхня специфіка – робити силові сценарії, що відпрацьовуються максимально непередбачуваними для підрозділів, що навчаються.

Завдання піхотинці виконували у декілька етапів: групи піхотинців на БРДМ із декількох сторін блокували район, де перебували умовні терористи. Потім почали зачистку будинків і фактично відразу вступили у вогневий контакт із противником.

З’явилися поранені, яких евакуював броньований медичний транспорт на базі гусеничного тягача МТЛБ. Виявивши декілька вогнищ супротиву, піхотинці викликали підкріплення та почали планомірну зачистку будівель.

Вогнем зі штатного стрілецького озброєння, а також кулеметів, встановлених на бронетехніці, ворогів було знищено. У занятті використовувалось обладнання комплексів MILES. Після завершення інструктори та командири підрозділів визначили результативність ведення вогню кожного з учасників заняття.

Можливості комплексів імітації двостороннього вогневого контакту дозволяють фіксувати та зберігати дані про влучність і кучність вогню кожного піхотинця.

Міжнародні навчання – додатковий спосіб здобути нові знання і навички. Більшість бійців батальйону – учасники російсько-української війни.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...