"Захищатимемося до останньої краплі крові": Головнокомандувач Залужний впевнений, що ЗСУ зможуть протистояти російській агресії

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний упевнений, що українські військовослужбовці зможуть протистояти російській агресії у разі нового вторгнення, і заявив, що "ми захищатимемо нашу землю до останньої краплі крові". Про це він сказав в інтерв'ю Sky News, передають Патріоти України.

"У мене є Батьківщина, яку мені потрібно захищати, і в мене є збройні сили, які мають бути готові захищати нашу країну… Ми взагалі ні на кого не збираємося нападати. Але ми захищатимемо нашу землю до останньої краплі крові", – заявив головком ЗСУ.

На питання про те, чи зможуть ЗСУ, які налічують близько 260 000 військовослужбовців, протистояти масштабному російському вторгненню, Залужний відповів ствердно, нагадавши, що військові відбивають наступ із 2014 року.

В інтерв'ю Залужний дав зрозуміти, що він знає, що ЗСУ доведеться зіткнутися з будь-якими подальшими військовими діями Росії без перспективи того, що сили НАТО вступлять у бій разом із ними.

На запитання, чи розчарований він цим, Залужний відповів: "Я як головнокомандувач несу відповідальність за свою країну та свої збройні сили зокрема. Я не маю жодних ілюзій і не чекаю на подарунок від бога. Я воював і готував свої збройні сили".

Головком ЗСУ також зазначив, що українські військові уважно досліджують та аналізують дії російських сил поблизу кордону, але з його боку було б "недоречно" публічно ділитися тим, що йому відомо про їхні наміри.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...