Захисники Азовсталі та цивільні жінки: З російського полону повернулись 49 українців (фото)

Україна повернула з російського полону 49 громадян. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram у п’ятницю, 13 вересня, передають Патріоти України.

"49 українців і українок удома. Це воїни Збройних мил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також наші цивільні люди. Зокрема, Леніє Умєрова – дівчина, яку росіяни захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька. Також вдалося звільнити ще частину захисників і захисниць Азовсталі. Вдома й Герой України, військовий медик Віктор Івчук", – написав глава держави.

Зеленський подякував всій команді, яка забезпечує звільнення полонених і заручників із російської неволі. Також він відзначив кожен підрозділ ЗСУ і кожну службу, які поповнюють обмінний фонд для нашої держави. "Маємо повернути додому всіх наших – і воїнів, і цивільних", – резюмував президент.

У свою чергу керівник ОП Андрій Єрмак уточнив, що вдалося повернути 15 воїнів Нацгвардії, 13 військовослужбовців ВМС, 4 прикордонників, 6 військовослужбовців ЗСУ, 2 військовослужбовців ТРО, 7 цивільних, 2 Нацполіції. Загалом – 23 рядових і сержантів, 19 офіцерів.

Лукашенко накаляє ситуацію: ЗМІ порахували, скільки техніки та солдатів Білорусь стягнула до прикордоння України

п’ятниця, 13 вересень 2024, 16:56

Білорусь у серпні почала перекидати свою військову техніку та особовий склад у прикордонні з Україною райони. Наразі біля кордону з нашою країною перебуває майже півтори тисячі білоруських солдатів, а також понад сотню одиниць техніки, передають Патріо...

Не все так погано? У Третій штурмовій розповіли про службу колишніх ув'язнених

п’ятниця, 13 вересень 2024, 16:48

У Третій штурмовій бригаді розповіли про службу колишніх ув'язнених, яких мобілізували в ЗСУ. Там зазначили, що вони вже брали участь в наступальних діях, передають Патріоти України. У тому числі колишні бранці проявили себе на Харківському напрямку. П...