"Захисники Маріуполя виконали наказ, незважаючи на всі труднощі, 82 дні відтягували переважаючі сили противника на себе", - командир "Азова"

Відеозверення з’явилося після оприлюдненої російськими ЗМІ інформації міноборони РФ, що 16 травня в результаті переговорів із українськими військовослужбовцями заблокованими на МК «Азовсталь» домовлено про вивезення поранених до окупованого Новоазовська

Командир полку Азов Денис Прокопенко. Фото:скріншот відео.Командир полку Азов, герой України Денис Прокопенко у відеозверненні наголосив, що захисники Маріуполя виконали наказ, незважаючи на всі труднощі, та 82 дні відтягували переважаючі сили противника, передають Патріоти України.

"Для збереження життів увесь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування та сподівається на підтримку українського народу", — сказано в повідомленні Азова.

Командир Азова у зверненні наголосив, що кожне рішення, план і операція мають бути піддані сумніву. "Критичне мислення завжди породжувало в моїй голові сумніви в правильності ухваленого рішення. Це ніколи не виходило за межі розумного і не заважало наполягати на своїй точці зору. В управлінні підрозділами завжди є ризик… Головне — зрозуміти, чи прораховані всі ризики, чи пропрацьовано план Б, чи повністю ти віддався цьому плану, який має поєднувати виконання поставленого завдання та максимальне збереження життя та здоров'я особового складу.

…Коли ти виконав поставлене завдання та зберіг максимальну кількість особового складу — це і є найвища планка управління військами. Тим більше, коли твоє рішення затверджено найвищим військовим керівництвом", - сказав він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...