Захистити небо від Мордору: Держави Балтії збираються разом придбати далекобійні реактивні системи залпового вогню

Країни Балтії Латвія, Литва та Естонія збираються разом придбати далекобійні реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), повідомляють Патріоти України з посиланням на прессреліз Міністерства оборони Литви.

Учора 21 травня Міністри оборони країн Балтії обговорили питання протиповітряної оборони в регіоні та можливу співпрацю у майбутньому придбанні РСЗВ.

Під час візиту до Литви гості з міністерств оборони Латвії та Естонії відвідали авіаційну базу Шяуляй та батальйон протиповітряної оборони, де мали можливість оглянути систему протиповітряної оборони середньої дальності NASAMS, придбану збройними силами Литви.

Він наголосив, що цей проект знаходиться на стадії оцінки.

Країни Балтії збираються разом придбати далекобійні РСЗВ. Комплекс HIMARS Фото: shephardmedia.com

Раніше у три країни Балтії Естонія, Латвія та Фінляндія домовились про спільні закупівлі бронетехніки.

Угода між країнами була підписана наприкінці 2019 року представниками оборонних відомств цих балтійських держав. Відповідно до документу незабаром розпочнуться консультації про закупівлю бронемашин для армій Естонії, Латвії та Фінляндії.

Країни Балтії збираються разом придбати далекобійні РСЗВ. Варіанти платформи Patria 66 на випробуваннях Фото: Patria

Мета співробітництва полягає у тому, що всі три країни знайшли оптимальне рішення для підвищення мобільності військ.

У січні 2020 року Фінляндія та Латвія домовилися про спільну програму розвитку бронетехніки для підвищення мобільності армії, для реалізації якої була обрана колісна платформа Patria 6?6.

БТР Patria 66 Фото: Patria

Програма передбачає розробку спільної системи броньованих колісних засобів для армій двох країн, також програма відкрита для інших країн за взаємною згодою Фінляндії та Латвії.

Платформа Patria 6?6 є уніфікованою з двома іншими розробками компанії Patria – моделями XA та AMV.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...