Захиститись від агресії Росії: Військові експерти США рекомендують НАТО потужно інвестувати в Україну та Грузію та прискорити процес їх включення в Альянс

Найбільші зусилля наразі потребуються у стримуванні недонаддержави в регіоні Чорного моря, наголошують авторитетні військові

НАТО вимагає узгодженого підходу, щоб захистити свій східний фланг від російської агресії, і пріоритетом в цьому має бути регіон Чорного моря. Про це йдеться в статті військових експертів США, оприлюдненому на сайті War on the Rocks, зазначають Патріоти України.

"Те, що відбувається в Україні, не обов'язково стосується лише України", - пишуть у статті американський генерал (у відставці), колишній командувач сухопутними силами США в Європі Бен Годжес; колишній військовий аташе США у Польщі Рей Войчик; а також Януш Богайські, експерт Центру аналізу Європейської політики США та Картен Шмідль, головний координатор програм з питань трансатлантичної оборони та безпеки в аналітичному центрі CEPA.

"Російська агресія в Україні загрожує безпеці союзників НАТО", - наголошують автори статті.

План дій щодо членства в НАТО для України та Грузії має бути більш рішучим, вважають експерти і додають, що Україна має дотримуватись західних процедур у сфері закупівель, а з Грузією потрібно посилити оборонну співпрацю.

"НАТО має підтримувати партнерів у регіоні Чорного моря - Україну і Грузію, збільшуючи інвестиції в їхній економічний розвиток", - йдеться у статті.

Експерти попереджають, після того як США виведуть незабаром свої війська з Німечини, НАТО потребуватиме більш злагодженої стратегії, щоб захистити свої східні кордони і протистояти спробам Росії розширити військову присутність у Європі.

Автори статті рекомендують Альянсу низку практичних кроків, щоб посилити свої можливості вздовж східного кордону НАТО.

Насамперед, йдеться у документі, НАТО має визнати стратегічну важливість і "підняти пріоритетність" регіону Чорного моря, реформувати багатошарові програми "Forward Presence" у балтійському та чорноморському регіонах.

Фахівці у військовій галузі звертають увагу, що наразі НАТО вважає пріоритетом регіон Балтійського моря як найбільш вразливий до російської агресії. Тоді як у чорноморській стратегії Альянсу лишаються значні прогалини, якими Москва потенційно може скористатися - пишуть автори статті.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...