Закликали до повалення влади і в лави "ЛДНР": СБУ накрила мережу проросійських агітаторів (фото)

Матеріали для своїх "статей" зловмисники брали з пропагандистських інтернет-видань РФ та сайтів незаконних збройних формувань.

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували діяльність мережі агітаторів, які поширювали через інтернет інформацію на шкоду державній безпеці країни. Йшлося навіть про заклики до захоплення влади й приєднатися до лав "Л/ДНР". Так зловмисники намагалися штучно дестабілізувати ситуацію в різних регіонах напередодні травневих свят. Агітаторів викрили в Києві, Сумах, на Чернігівщині та Волині. Про це повідомила СБУ на своєму сайті, передають Патріоти України.

Наприклад, у столиці уродженець Донеччини публічно закликав до захоплення державної влади, а також приєднуватися до лав незаконних збройних формувань на окупованих територіях. Свої "публікації" він розміщував на декількох акаунтах у соцмережах.

За місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку й електронні носії інформації із доказами протиправної діяльності. Йому повідомлено про підозру за ст. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) Кримінального кодексу України.

Крім того, слідчі органів безпеки повідомили про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ двом інтернет-агітаторам з Чернігівської та Волинської областей. Зловмисники закликали до дій, спрямованих на зміну меж державного кордону.

Визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 110 і ч. 2 ст. 109 ККУ й двох пропагандистів із Волині та Сум. Ті розповсюджували в мережі публікації із антиконституційними закликами. Матеріали для своїх "статей" зловмисники брали з пропагандистських інтернет-видань РФ та сайтів незаконних збройних формувань.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...