Закликав Київ "почути Крим": Спливли скандальні факти про відповідального за збройні контракти Міноборони - є російські "хвости"

Оприлюднено скандальні факти про Олександра Лієва, якого з літа 2022-го року очільник Міноборони Олексій Резніков призначив підписувати збройні контракти МО, передають Патріоти України.

Кричущі факти про Лієва зібрав очільник ЦПК Віталій Шабунін, їх він оприлюднив у своєму Facebook. Він уточнив посаду Олександра - т.в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України.

Шабунін зазначив, що від Лієва залежить, у кого, за скільки і яку зброю та військову техніку купує Україна. Зрозуміло, у нього є всі координати виробництв в Україні. Крім того, він від імені Міноборони співпрацює з міжнародними партнерами щодо оснащення ЗСУ сучасною зброєю.

Далі очільник ЦПК детально розповів, хто ж такий Лієв, якого під час великої війни Резніков поставив на посаду головного відповідального за закупівлі зброї. А він - уродженець м. Ухта республіки Комі (РФ), екс-міністр курортів та туризму АР Крим часів Януковича. У березні 2014-го він в інтерв'ю "Громадському" закликав Київ "почути Крим" та "легалізувати референдум" на півострові.

"У січні 2006 року Лієв координував виставлення пікетів та блокпостів біля маяків, які за розподілом Чорноморського флоту CРCР мали відійти Україні, але незаконно утримувалися флотом РФ. Проросійські активісти протидіяли українським військовим морякам, які намагалися увійти на територію маяків у Великій Ялті, Феодосії та поблизу Генічеська", - нагадує Шабунін.

Тож очільник ЦПК поцікавився, чи знав Резніков про ці російсько-корупційні "хвости" Лієва. "Не міг не знати – ця інформація елементарно гуглиться. Висновок з цієї історії має бути виключно кадровими. І стосуватися цей висновок має міністра безпосередньо", - підсумував Шабунін.

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...