Закликав переводити гроші окупантам: Харків'янина ув'язнили за "рекламу" російської армії

21 грудня Київський районний суд Харкова призначив покарання 55-річному мешканцю Харкова, який закликав підтримувати російську армію, у вигляді п'яти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади на два роки та з конфіскацією всього майна. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

За даними слідства, 55-річний чоловік — громадянин Росії, у якого є посвідка на постійне проживання в Україні. У Харкові чоловік мешкає понад десять років. У березні 2022 року чоловік відправляв своїм знайомим повідомлення з російських Telegram-каналів із закликами до збору коштів для російської армії.

"У повідомленнях зазначалася картка російського банку, куди можна було переводити гроші для окупантів. Крім того, у тексті містилося виправдовування російської збройної агресії проти України", — розповіли в прокуратурі.

Чоловіка визнали винним за ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 110-2 (надання засобів для здійснення фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ) Кримінального кодексу України.

За інформацією прокуратури, у суді чоловік визнав свою вину та розкаявся. Строк на апеляційне оскарження рішення триває.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...