Закликав загарбників до розправ: У мережі назвали ім'я окупанта, який може мати стосунок до страти українського воїна

Окупант Єгор Гузенко (позивний "Тринадцятий") може мати відношення до жорстокої страти українського військового. У мережі він активно публікує відповідні натяки та заклики до подібних розправ. На це звернув увагу блогер Денис Казанський, передають Патріоти України.

Журналіст опублікував скриншот посту Гузенка з фото окупанта, який тримає в руці людську голову. Ілюстрацію Гузенко цинічно підписав: "Відсилання до давньогрецьких міфів".

"Усіх їх важливо зараз запам'ятовувати. Путін старий, він у будь-якому разі скоро помре. А Єгор Гузенко молодий. Він переживе Путіна", – наголосив Казанський. Журналіст зазначив, що рано чи пізно Росії доведеться домовлятися із Заходом і видавати "найодіозніших військових злочинців" – тоді й треба буде згадати про таких, як Гузенко.

Гузенко служив у ПДВ РФ, родом зі Ставропілля. У 2015 році вступив до лав терористів "ДНР", взявши собі позивний "Тринадцятий". Також воював у Сирії. Пізніше фігурував у кількох бійках на території РФ, а 2021 року вистрілив з газового пістолета в обличчя перехожому в центрі Санкт-Петербурга.

У соцмережах називає себе Єгор Казак, одружений, має на утриманні трьох дітей. Днями Гузенко визнав, що населення окупованих територій України вважає військових РФ окупантами та ненавидить їх.

Потік 500-х окупантів посилюється: У ГУР назвали кількість дезертирів з армії Росії та звідки тікають найчастіше

понеділок, 29 квітень 2024, 17:30

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з Південного військового округу окупаційної армії РФ досягла 18 тисяч осіб. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в понеділок, 29 квітня. . За даними розвідки, лев...

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....