Заклики України не зависли в "повітрі": МЗС Чехії, котра наразі головує в Євросоюзі, виступило за заборону видачі росіянам віз ЄС

Громадяни країни-агресора повинні розуміти, що войовнича політика їхньої держави має наслідки, зазначив голова відомства.

Чехія підтримує повну заборону на видачу віз громадянам Росії європейськими державами. Про це в середу, 10 серпня, заявив глава МЗС країни, що головує в Раді ЄС, Ян Ліпавський у коментарі Novinky.

"Чехія неодноразово порушувала це питання на зустрічах у Брюсселі на рівні прем'єр-міністрів і міністрів закордонних справ і прагне скоординованого підходу всього Європейського Союзу", - сказав дипломат.
Міністр нагадав, що Чеська Республіка першою ще 25 лютого заборонила видачу віз для росіян, а пізніше - і для білорусів у зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну.
"Під час російської агресії, яка досі змінює свої заявлені кордони, не можна говорити про звичайний туризм для російських громадян. Це питання нашої безпеки. ... Громадяни цих країн (РФ та Білорусь - ред.) повинні усвідомлювати, що така войовнича політика має наслідки", - додав Ліпавський.
Як повідомлялося, у ЄС питання заборони на видачу шенгенських віз росіянам розглянуть наприкінці серпня.

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...