"Заклинило гармату, кулемет не стріляв": Окупант розповів, як потрапив у полон ЗСУ, і поскаржився на командування

Російський навідник БМП поскаржився на командування армією РФ, яке змушує "нещасних солдатів" будь-якою ціною йти вперед під час штурмів. Водночас сам він безпринципно продовжив би слідувати такому наказу, якби в один момент його не накрили ЗСУ.Слізні зізнання загарбник спробував видати на допиті в українському полоні. Відео опублікував журналіст Юрій Бутусов у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Чоловік із напів перебинтованим обличчям на кадрах – оператор-навідник бойової машини піхоти зі 114-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ Анпілов Олександр Олександрович. Він розповів про те, як невдало спробував штурмувати позицію українських військових.

"Я зробив три-чотири постріли одиночним темпом і в мене заклинило гармату. Кулемет теж чомусь не стріляв. Взявся "закачувати" гармату, почув і відчув удар, як мені здалося, в башту – і машина зупинилася", – пригадав загарбник.Тоді його бойову машину було знищено, до того ж разом із водієм. Сам окупант отримав по обличчю власним прицілом, який злетів від удару, і той втратив свідомість.

Отямився росіянин уже в повністю палаючій машині. Він виліз сам і намагався врятувати товариша, але марно, бо той уже був "200-м".

Тут Анпілов поскаржився на своє командування, яке в такій ситуації лише й порадило: "Тримайтеся! Немає чого розсиджуватися, йдіть уперед". "Ті, хто скористався цією порадою, були негайно знищені", – ледь не плачучи зізнався окупант, якому вдалося вижити тільки завдяки полону.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...