"Заколоту проти Путіна від теперішнього його оточення чекати марно: їх ретельно відбирали за дуже специфічними характеристиками", - Голобуцький

«А що потім?»: Путін після провалу у війні за рік тотально зачистить чиновництво. А нове чиновництво замінить царя на зручнішого. Чим далі, тим очевиднішим стає результат війни: так чи інакше, але росія відповзе мінімум на позиції 23 лютого. Однак це геть не означатиме політичної кризи в РФ: таке буває тільки за демократії", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Авторитарний режим вчинить традиційно: запустить тотальні чистки управлінців вгорі і на місцях. Адже в будь-якому випадку треба буде назвати винних і їх покарати (кого показово, кого тихо).
Перших-других викосять (на пенсію, на лаву підсудних, у відставку, на інше місце роботи «у засланні») – і на їхнє місце прийдуть треті-четверті, непомітна улеслива пліснява з добре розвиненим інстинктом виживання. Звісно ж, вони всіма силами поможуть Путіну втопити теперішнє начальство, щоб звільнити собі місце під сонцем.
Як я вже неодноразово казав, заколоту проти Путіна від теперішнього його оточення чекати марно: їх ретельно відбирали за дуже специфічними характеристиками. Вони надто тупі й боягузливі для перевороту – це дуже добре видно з трансляцій нарад в Кремлі. Тобто, навіть коли почнуться зачистки, ніхто не наважиться спробувати знести Путіна: кожен сподіватиметься, що от якраз його пронесе, не зачеплять, не помітять.
Ротація буде швидкою: забере десь близько року (власне через масштабність). А свіжопризначена пліснява достатньо швидко дійде висновку, що сидіти в кріслах перших-других в умовах тотальних санкцій – абсолютно нецікава і не надто вигідна штука. А тотальні санкції напряму прив’язані до Путіна. Отже, без нього в кріслах сидіти буде значно комфортніше.
Отже, це буде лише питання часу (недовгого): новопризначене чиновництво з почестями відправить Путіна на пенсію (восьмий десяток піде, як-не-як) або в Гаагу (або одразу до Кобзона). І підшукає нейтральну заміну. З котрою вже можна буде просити про скасування санкцій. Принаймні, саме такий сценарій найбільше відповідає традиціям російського авторитаризму і бюрократії".

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...