Закон про корінні народи: Захарова спробувала захистити Путіна від критики Цимбалюка, але щось пішло не так

Спікер російського МЗС Марія Захарова вступила в суперечку з відомим українським журналістом і блогером Романом Цимбалюком, який напередодні опублікував пост про главу Кремля Володимира Путіна на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, інформують Патріоти України.

У записі Захарова розкритикувала закон президента Володимира Зеленського та позицію офіційного Києва щодо списку корінних народів, куди не були включені росіяни. Захарова спробувала захистити Путіна від критики Цимбалюка, однак отримала відсіч українського журналіста. Цимбалюк заявив, що озвучені Путіним претензії на адресу України не відповідають дійсності і засновані на тезах російської пропаганди. Більш того, Цимбалюк поставив Захаровій і російській владі питання про те, як так вийшло, що після зовнішньої військової політики Росії десятки тисяч етнічних росіян громадян України зі зброєю в руках захищають нашу країну від так званих російських захисників на Донбасі.

"Вопрос о "выборе" ставит Путин и российская пропаганда. У нас таких проблем нет. У нас страна многонациональная и все равны перед законом независимо от национальности. Кто такие русские? Это какие-то уберменшы в вашем понимании? На практике дело обстоит так: быть русским в Украине опасно для жизни: может прилететь российская бомба на голову, чтобы "защитить". Вы лучше скажите, как так получилось, что после вашей внешней военной политики десятки тысяч этнических русских граждан Украины с оружием в руках защищают нашу страну от вас, "защитников"? - зазначив він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...