Закон про люстрацію прибрав з посад людей, які можуть бути ефективні сьогодні, - лідер партії "Слуга народу"

Дмитро Разумков вважає, що закон про люстрацію своє ключове завдання не виконав.

Дмитро Разумков. Фото: InfoResist.

Глава партії “Слуга народу” Дмитро Разумков вважає, що закон про люстрацію зняв з посад потрібних державі фахівців. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Наш", передають Патріоти України.

“Я вважаю, що закон про люстрацію своє ключове завдання не виконав. Він для багатьох не є, скажімо так, покаранням за те, що вони порушували закон і таким чином потрапляючи під люстрацію вони змогли уникнути відповідальності за ті діяння, за які, напевно, варто було б щоб вони понесли відповідальність. З іншого боку закон про люстрацію прибрав, у тому числі з різних посад, людей які були б ефективні там сьогодні. У тому числі, сьогодні в умовах війни, в умовах тієї неспокійної соціально-економічної ситуації та багатьох інших викликів, перед якими сьогодні опинилася наша держава”, – заявив Разумков.

Нагадаємо, закон “Про очищення влади” (люстрації) був прийнятий п’ять років тому після Революції гідності. Під дії закону потрапило близько п’яти тисяч чоловік (Дані “Громадського люстраційного комітету”), які займали посади з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року. Під люстрацію підпадають і співробітники правоохоронних органів, судді які були причетні до переслідування активістів Майдану. У реєстрі осіб, які потрапляють під дії цього закону, значиться зараз 921 чоловік.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...