"Закон про відновлення економічного процвітання...": У Сенаті США зробили важливий крок для конфіскації російських активів

У середу, 24 січня, комітет Сенату США з міжнародних відносин підтримав закон, який допоможе Вашингтону конфіскувати російські активи і передати їх Україні для відновлення після руйнувань майже дворічної війни. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

"Закон про відновлення економічного процвітання і можливостей для українців" отримав майже одноголосну підтримку, лише один член комітету, сенатор-республіканець Ренд Пол проголосував проти. Решта 20 - були “за”.

Якщо цей закон буде ухвалено Сенатом і Палатою представників та підписано президентом Джо Байденом, то він відкриє шлях до першої в історії США конфіскації активів Центрального банку країни, з якою Сполучені Штати не перебувають у стані війни.

Голова комітету сенатор Бен Кардін з оптимізмом дивиться на те, що законопроєкт стане законом, зазначивши, що він користується широкою підтримкою як з боку демократів і республіканців у Сенаті та Палаті представників, так і з боку адміністрації Джо Байдена.

“Україна перебуває на межі захоплення Росією, якщо ми не надамо їм необхідної допомоги... і ми всі знаємо, що це не закінчиться Україною”, — сказав він перед голосуванням у комітеті.

Однак, комітет у закордонних справах Палати представників ухвалив аналогічний законопроєкт, який також отримав переважну підтримку обох партій.

Кардін сказав, що очікує, що Сенат, більшість у якому мають демократи, і Палата представників, у яких більшість республіканці, зможуть вирішити розбіжності між двома законопроєктами.

Раніше стало відомо, що США запропонували країнам "Великої сімки" конфіскувати 300 млрд доларів заморожених російських активів на користь України. Відповідний план хочуть погодити до другої річниці вторгнення РФ до України.

Шокуючі подробиці: The New York Times дізналася, що в мозку Роберта Кеннеді - молодшого виявили черв’яка-паразита

четвер, 9 травень 2024, 17:52

Американський політик Роберт Кеннеді – молодший у минулому зіткнувся з проблемами зі здоров'ям, зокрема паразитом, який, за його словами, "з'їв частину мозку". Про це пише The New York Times 8 травня. . За даними видання, політик 2010 року звернувся д...

Ворог не припиняє атак: У Повітряних силах пояснили, чи буде важче збивати російські ракети Х-101 після їхньої модернізації

четвер, 9 травень 2024, 17:44

Країна-агресор Росія додала ще одну бойову частину до крилатих ракет Х-101, які запускає по Україні під час повітряних атак. Така модернізація не вплине на процес їхнього знищення, але в разі влучання може завдати більшої шкоди населенню.Про це заявив ...