Закон щодо особливого статусу Донбасу: Верховна Рада ухвалила рішення

Авторами законопроєкту є голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і його перший заступник Олександр Корнієнко.

У четвер, 12 грудня, Верховна Рада України продовжила до кінця 2020 року дію закону щодо особливого статусу Донбасу, передають Патріоти України.

За законопроєкт №2569 "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" від 10.12.2019 проголосувало 320 нардепів. Законопроєкт підтримали 220 нардепів зі "Слуги народу", фракція "ОПЗЖ" – 34, "Європейська солідарність" – 23, "Батьківщина" – нуль голосів, "За майбутнє" – 16, "Голос" – нуль голосів, "Довіра" – 14 і позафракційні – 13.

Зазначимо, що раніше Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував ухвалити його за основу та в цілому. "Законопроєкт спрямований на створення додаткових тимчасових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів і норм міжнародного права і Статуту ООН", – йдеться у пояснювальній записці.

Тобто документ передбачає продовження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу до 31 грудня 2020 року включно. Авторами законопроєкту є голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і його перший заступник Олександр Корнієнко.

Ухвалений закон набуває чинності від дня його опублікування. Нагадаємо, що закон про особливий статус ОРДЛО парламент прийняв у вересні 2014 року, і він вступив чинності 18 жовтня 2014 строком на три роки. Термін його дії закінчується 31 грудня 2019 року.


Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...