Законопроєкт про мобілізацію може зазнати змін: Нардеп розповів про тисячі правок

Секретар Комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко розповів, що законопроєкт про мобілізацію може зазнати змін – до документу внесли близько 4 тисяч правок. Про це він розповів у коментарі "РБК-Україна".

Костенко, зокрема нагадав про те, що президент України Володимир Зеленський вніс законопроєкт №11035, який вирішує проблему демобілізації військовослужбовців строкової служби.

"А в законопроєкті, який ми розглядатимемо, передбачена демобілізація для мобілізованих через 36 місяців. Там встановлено, що Ставка верховного головнокомандувача може ці терміни відстрочити. На мій погляд, передбачена в цій редакції можливість продовжити терміни служби через Ставку виглядає як заздалегідь закладений обман", - розповів Костенко.

Також обговорюється обмеження прав за неявку до ТЦК. На його думку, низка запропонованих норм суперечить Конституції.

Іншим спірним моментом є те, як працюватиме е-кабінет військовозобов'язаного.

"Ще одна позиція, навколо якої йдуть обговорення, – чи залишати відстрочку від мобілізації для аспірантів, які навчаються на контрактній формі. Але слід розуміти, що до документа вже внесли близько 4000 поправок, з якими комітет ще не мав можливості ознайомитись. Значна частина з них має сенс. Тому насправді законопроєкт зрештою може зазнати чимало змін", - резюмував Роман Костенко.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...