Закриття Фінляндією кордону з РФ: Путін намагається повторити мігрантську кризу 2021 року


У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки прокоментували рішення країн, суміжних з РФ, про закриття кордону з країною-агресоркою, передають Патріоти України.

Як зазначається, наразі Фінляндія також закрила чотири з дев’яти пунктів пропуску на кордоні з Росією, щоб зупинити наростаючий потік мігрантів. У Центрі пояснюють, що Росія мститься Фінляндії за її вступ до НАТО і активну підтримку України.

"Кремль намагається перетворити на зброю все, що тільки вдасться: енергоресурси, продовольство, людей. Цього разу як гібридну зброю Москва використовує мігрантів з Близького Сходу, Афганістану і Африки, яких масово направляє проривати кордони для провокування конфліктів та створення осередків соціальної напруженості в Європі. Путін намагається повторити кризу, влаштовану ним спільно з Лукашенком восени 2021 року, коли потік мігрантів штурмував кордони Литви і Польщі з території Білорусі", - зазначається у повідомленні.

У Центрі наголошують, що знизити рівень такої загрози можна лише повним закриттям кордонів з РФ. "Це питання національної безпеки суміжних з РФ та решти країн Європи", - підкреслили у Центрі стратегічних комунікацій.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...