Закрити небо: Італія і Франція закуплять велику партію ракет до ЗРК SAMP/T, які нададуть Києву

ЗРК SAMP/T, створений спільним франко-італійським консорціумом, може відстежувати десятки цілей і перехоплювати 10 одночасно і є єдиною системою європейського виробництва, яка може перехоплювати балістичні ракети, передають Патріоти України.

Уряди Італії та Франції спільно замовлять велику партію з 700 ракет Aster-30, варість яких складе 2 млрд євро для франко-італійського ЗРК SAMP/T, який країни нададуть Києву. Як повідомило французьке видання l’Opinion, частина ракет залишиться в Італії та Франції, а скільки з них буде надано Україні поки не відомо.

Видання уточнило, що домовленість про масштабну закупівлю ракет Aster-30 була досягнута 27 січня під час візиту міністра оборони Франції Себастьян Лекорню в Рим.

"Ми розділили спільну волю продовжувати підтримувати Україну, убезпечити Середземне море перед обличчям нових загроз і нарощувати наші спільні виробничі можливості, зокрема в галузі протиповітряної оборони", - прокоментував домовленість Лекорню.

Уточнюється, що ЗРК SAMP/T, створений спільним франко-італійським консорціумом, може відстежувати десятки цілей і перехоплювати 10 одночасно і є єдиною системою європейського виробництва, яка може перехоплювати балістичні ракети.

Відповідну угоду підтвердило й італійське видання Іlmessaggero. Воно зазначило, що ЗРК SAMP/T допоможе відбиватися від літаків, ракет та безпілотників. Це найцінніше озброєння, яке Італія може дати Україні, підкреслило видання. За словами італійського генерала Леонардо Трикарічо, "фаза конфлікту така, що сьогодні Україна як ніколи потребує зміцнення своєї системи ППО".

"Ми бачили, як росіяни застосовують найсучасніші крилаті ракети, тому парасолька для цих підступних ракет має бути якомога міцнішою. У цьому контексті внесок, який зробить Італія, буде більш цінним, ніж будь-коли", - прокоментував він.

Як зазначило видання, система SAMP/T дуже точна, оптимізована не тільки для літаків, а й для ракет, що летять зі швидкостями, що значно перевищують швидкість звуку, і маневрують на останніх етапах атаки. При цьому видання зазначило, що в силу своєї складності та високої технологічності необхідне набуття навичок для українських військових.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...