"Закрити усі дірки ми просто не можемо": Сунгуровський пояснив мету масованих атак РФ на Україну

Масовані атаки Росії на Україну, які почастішали останнім часом, завжди мають кілька цілей. Йдеться щонайменше про знищення енергетичної інфраструктури та підрив психологічного стану українського суспільства, передають Патріоти України.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів директор військових програм Центру Разумкова, військовий експерт Микола Сунгуровський. За його словами, у такий спосіб росіяни сподіваються натиснути на владу, щоб вона погодилася на переговори на їхніх умовах.

"Мета не може бути однією. Росія ніколи не ставить перед собою одну мету. Вони ганяються одразу за кількома зайцями, але жодного спіймати не можуть", – зазначив експерт.

Протиставити російським атакам ми можемо тільки те, що маємо, зазначив Сунгуровський. Тому що, наприклад, повноцінної системи ешелонованої протиповітряної і протиракетної оборони, в нас немає.

"Переважно ми обороняємося тим, що нам дають наші партнери. Закрити усі дірки ми просто не можемо, тому прикриваємо найбільш критичні об’єкти та території. Це Київ, електростанції, АЕС тощо", – пояснив військовий експерт.

Також він висловив думку, що у зверненнях до партнерів із проханням збивати авіацію, ракети чи "Шахеди" над територією України можна було б скористатися екологічним чинником.

"Завдання ударів по критичних об’єктах, які небезпечні технологічно, може спричинити вплив на наших сусідів. Наприклад, ворог вдарив по хімічному підприємству, і хмара пішла на Польщу або Румунію. Тобто європейці також мають цим опікуватися", – зазначив Сунгуровський.

Він вважає, що у такий спосіб можна було б підсилити позиції західних політиків і військових, щоб закрити небо хоча б над заходом України. Якби це вдалося, Україна могла б перекинути частину засобів ППО на інші небезпечні ділянки і посилити захист над іншими територіями.

"Але повністю прикрити всю територію України ми наразі не в змозі", – констатував військовий експерт.


Дивна дружба фюрерів заграла новими фарбами: Білоруські винищувачі вночі збивали російські "Шахеди"

четвер, 5 вересень 2024, 8:22

В ніч на 5 вересня близько 1.00 два ударні дрони "Шахед" залетіли у Гомельську область Білорусі з Чернігівської області. Білоруські військові підняли в небо винищувачі, у Гомельському районі чути вибухи, передають Патріоти України з посиланням на "Бела...

На концерті Кобзона триває аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 5 вересня

четвер, 5 вересень 2024, 8:01

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.09.24 орієнтовно склали: