"Закрити всю лінію фронту": Мінцифри та Генштаб збирають армію дронів для ЗСУ

Міністерство цифрової трансформації, Генеральний штаб Збройних сил та платформа UNITED24 збирають армію дронів для української армії. Про це віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров повідомив на своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Мінцифри проконсультувалися з Генштабом та бійцями ЗСУ, внаслідок чого знайшли спосіб закрити безпілотниками всю лінію фронту завдовжки 2470 км. На першому етапі програми планують закупити 200 дронів, здатних літати протягом 24 годин на відстані до 160 км непомітно для російських військ — так їх складніше збити. Потрібні також тисячі БПЛА простіше, які виконуватимуть інші функції.

"З військовими та партнерами ми тестували різні дрони, зібрали фідбек та сформували системний підхід до забезпечення розвідників усім необхідним, — поділився Михайло Федоров. — Вони дозволять моніторити дії ворога, змінювати військові стратегії й надалі зберегти якнайбільше життів військових".

Охочі з усього світу можуть за допомогою платформи UNITED24 пожертвувати гроші — достатньо перейти на сайт, вибрати свій варіант та вказати банківські реквізити для переказу коштів. Комплексна програма передбачає не лише покупку, а й ремонт літальних апаратів, швидку заміну, навчання операторів.

"До ініціативи першим приєдналися Олег Гороховський та Монобанк. Разом зі своїми клієнтами всього за кілька днів вони зібрали понад 64 млн гривень. А це вже два безпілотні авіаційні комплекси Warmate! Щодня українці доводять: для нас немає нічого неможливого. Разом підтримаємо і зусиллям нашу армію!", — звернувся Михайло Федоров до українців.

UNITED24 також пропонує власникам передавати власні дрони ЗСУ, навіть уживані, головне, щоб вони були справними та готовими до роботи. Мешканці України можуть звернутися до будь-якого відділення "Нової пошти" та замовити доставку для ЗСУ на "Армію дронів" — оператори оформлять її самостійно. За кордоном слід скористатися будь-якою службою доставки та відправити безпілотник до українських хабів на території США чи Польщі.

Ми будемо раді, якщо у вас знайдеться квадрокоптер з такими параметрами: батарея не менше 5000 мАг, дальність польоту від 1 км, камера з кількістю мегапікселів не менше 20 Мп, часом зарядки не менше 30 хвилин, параметрами фото не менше 5280х3956, параметрами менше 3840x2160, бажано з джойстиком та пультом управління. Якщо він буде з тепловізором — це взагалі подарунок", — зазначається на сайті платформи.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...