Закривав справи боржників: СБУ викрила на корупції керівника Західного управління Мін’юсту


Закривав справи боржників: на корупції викрили керівника Західного управління Мін’юсту

Служба безпеки викрила на корупції начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, яке є головним органом із державної правової політики у 7 областях на заході України. Він разом з поплічниками отримував хабарі за незаконне закриття виконавчих проваджень стосовно громадян, які мають боргові зобов’язання, передають Патріоти України.

В СБУ не називають фігуранта, але за даними джерел УП це Олег Люклян, якого після викриття звільнили з займаної посади. Повідомляється, що Люклян залучив до протиправного механізму кількох своїх підлеглих - фігуранти систематично отримували хабарі за незаконне закриття виконавчих проваджень стосовно громадян, що мають боргові зобов’язання.

За неправомірну вигоду посадовці управління Мін’юсту пропонували боржникам закрити виконавче провадження без сплати визначених судом платежів. Для передачі коштів організатор схеми залучив посередника – мешканця Івано-Франківська.

У подальшому фігуранти розподіляли грошову винагороду між собою, а виконавчі провадження закривали з формулюванням "у зв’язку з повним погашенням боргу".

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та у транспортних засобах зловмисників виявлено: великі суми готівки; матеріали виконавчих проваджень, учасники яких були залучені до оборудки; мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.

Наразі ексначальнику Західного міжрегіонального управління Мін’юсту повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання фігурнтам запобіжних заходів. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

Ротаціям бути? Джерела в команді Зеленського кажуть, що він "втомився від Шмигаля"

середа, 3 липень 2024, 16:54

Співрозмовники в оточенні президента Володимира Зеленського розповіли, що він "втомився" від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і ймовірно планує звільнити його, кажуть поінформовані співрозмовники УП у команді Зеленського, передають Патріоти України. "Пр...

Виписали квиток до пекла? Унаслідок удару по командному пункту окупантів "Дніпро" міг бути поранений генерал-полковник Теплинський

середа, 3 липень 2024, 16:44

У районі Генічеська Херсонської області рано-вранці 30 червня міг бути здійснений удар по командному пункту угруповання військ "Дніпро" ЗС РФ. В окупантів, попередньо, є "двохсоті" і "трьохсоті"; поранення нібито отримав командувач УВ "Дніпро" генерал-...