Закулісні ігри влади: Родичі Героїв Небесної Сотні вимагають від Рябошапки пояснень через зміну прокурорів у справі

Учора вночі, 27 грудня, до будівлі Генеральної прокуратури України прийшли члени сімей Героїв Небесної Сотні і передали звернення до керівництва Генпрокуратури з вимогою пояснити причину зміни прокурорів у справі про розстріли на Інститутській в лютому 2014 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на hromadske.

Так, до ГПУ прийшли член ГО "родина героїв Небесної сотні", син убитого Володимир Бондарчук, поранений на Інститутській 20 лютого 2014-го Святослав Колесніков та захисники потрепілих Олена Сторожук, Євгенія Закревська, Павло Дикань.



Нагадаємо, 23 грудня тристороння контактна група досягла домовленості про взаємне звільнення утримуваних осіб до кінця року. Того ж вечора стало відомо, що українська сторона планує в межах обміну полонених передати бойовикам ОРДЛО колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року.

У п'ятницю, 27 грудня суд розглядав апеляцію на утримання під вартою 5 ексберкутівців, підозрюваних в масових розстрілах на Майдані.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка направив до суду постанову про зміну групи прокурорів у цій справі. Суд виніс рішення залишити в процесі обидві групи адвокатів доти, поки Генпрокуратура не визначиться, яка з груп має представляти позицію державного обвинувачення.

Адвокат сімей Небесної Сотні Євгенія Закревська назвала спробу заміни групи прокурорів "дуже дивною". "Це виключно для обміну", - сказала вона.

"Війна роботів": Окупанти вкрали у ЗСУ технологію ураження цілей, - Bild

неділя, 28 квітень 2024, 10:30

Аналітик BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке стверджує, що російські війська за Україною перейшли до застосування наземних дронів на полі бою, передають Патріоти України. Зазначається, що в січні експерт повідомляв, що поряд з безпілотниками У...

Ворог йде на загострення: На Луганщині фіксується збільшення штурмів та обстрілів з боку російських військ

неділя, 28 квітень 2024, 10:22

Російські загарбники збільшили кількість штурмів та обстрілів Луганської області, повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, передають Патріоти України. "Загарбники значно збільшили кількість штурмів і обстрілів наших позицій та населених пункті...