Закупили заздалегідь? У російській зброї знайшли санкційні західні компоненти, - Reuters

У російській зброї, яку знайшли в Україні, виявлено понад 450 компонентів іноземного виробництва. РФ, ймовірно, придбала критично важливі технології у компаній з США, Європи та Азії до повномасштабного вторгнення в Україну. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Експерти вивчили захоплену на полі бою неушкоджену або частково пошкоджену російську зброю. При розбиранні було виявлено, що воно складається переважно з західних компонентів.

Майже дві третини з них були зроблені американськими компаніями Analog Devices і Texas Instruments. Інші компоненти РФ закупила у компаній з Японії, Південної Кореї, Великобританії, Німеччини, Швейцарії та Нідерландів.

Зазначається, що посилення експортних обмежень і контролю за їхнім дотриманням може ускладнити для Росії поповнення арсеналу зброї, такої як крилаті ракети.

Російська крилата ракета 9м727 містить в собі 31 іноземний компонент. Вони були виготовлені американськими Texas Instruments Inc і Advanced Micro Devices Inc, а також німецькою Cypress Semiconductor.

Водночас російська крилата ракета Х-101, яку використовували для ударів по українських містах, також мала 31 іноземний компонент з деталями, виробленими компаніями, включаючи Intel і належить AMD - Xilinx.

Виробники електроніки наголосили, що після введення санкцій не продавали товари з "чорного списку" країні-агресору.

В агентстві додали, що понад 80 мікросхем західного виробництва перебували під експортним контролем США принаймні з 2014 року. Це означає, що для їхньої поставки в Росію потрібна була б ліцензія.

Результати розслідування свідчать про залежність російських військових від іноземних мікросхем для всього - від тактичних радіостанцій до безпілотників і високоточних боєприпасів дальньої дії. Попри це західні уряди не поспішали обмежувати доступ Росії до цих технологій навіть після анексії Криму.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...