"Закидають трупами нашу територію": Під Авдіївкою росіяни зазнають колосальних втрат

Російська армія не припиняє закидати живою силою позиції Збройних сил України під Авдіївкою та Бахмутом Донецької області. Втім, українські захисники знищують противника. Натомість ворог не шкодує ні власних солдатів, ні техніки. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передають Патріоти України.

"Вони просто закидають трупами нашу територію. Це біомаса, яку їм не шкода. Але, на жаль, їх ще багато дуже в Російській Федерації, в усіх цих, скажімо так, республіках малих народностей", - наглосив Барабаш.

За його словами, втрати у техніці в окупантів колосальні, але це жодним чином не позначається на інтенсивності роботи ворожої артилерії та авіації.

Голова Авдіївської МВА наголошує, що у росіян багато техніки, але вона морально і технічно застаріла. Так, фронті вже з’являються танки і БТРи 50-х років.

"Це говорить про те, що не все у них добре з технікою. Так, її багато, але моральна старість і технічна навряд чи їм зіграє на руку", - пояснив Барабаш.

Також він зауважив, під Вугледаром ЗСУ знищили понад 130 танків армії Росії. Щобільше - під Великою Новосілкою окупанти закопали танки 50-х років і "просто використовують їх як артилерію", але вони "взагалі не мають жодної автоматики, засобів спостереження".

За словами Барабаша, ворог змінює свої плани щодо захоплення Авдіївки - як і виходи на адміністативні кордони Донецької та Луганської областей. "Крайній раз вони хотіли взяти Авдіївку до 1 березня. Сьогодні у нас 2 березня, а Авдіївка контролюється Збройними силами України. Сподіваюся, і далі так буде. Нічого в них не вийде", - наглосив Барабаш.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...