"Закидання трупами противника": Російський опозиціонер розповів, чи збере Путін 300 тис. мобілізованих і як

Ігор Яковенко переконаний, що оголошена в РФ мобілізація - це ще одна авантюра, яка наблизить кінець путінського режиму, бо така кількість смертей перевищить больовий поріг російського суспільства, передають Патріоти України.

Для більшості росіян, які зараз будуть піддані примусовій мобілізації, така функція, як виїхати, недоступна. Але ж можна "поїхати" у сусідній будинок. В умовах великого міста за умови наявності житла, що знімається, досить просто зняти кімнату в іншому кінці міста, щоб тебе не знайшли.

Звичайно, можна оголосити у всеросійський розшук, почати шукати людину за допомогою камер спостереження – теоретично це можливо. Але здійснити 300 тисяч таких операцій – це досить проблематично. Про це заявив опозиційний політик та журналіст Ігор Яковенко в інтерв'ю Obozrevatel.

"Тому я думаю, що просто ухилятимуться від призову. Я думаю, що зібрати таку кількість людей буде дуже проблематично. Плюс логістика. Це досить серйозна історія. Потрібно забезпечити людей обмундируванням, озброєнням, хоч якось їх навчити. Просто взяти людей, витягти їх із бідного життя та кинути на фронт? Але в сьогоднішній ситуації, коли існують набагато потужніші озброєння, потужніші знаряддя знищення, ніж під час Другої світової війни, кількість трупів – не проблема. Буде величезне перемелювання людей у разі, якщо цю некваліфіковану військову силу кидати на фронт. А підготувати немає жодних можливостей. Хто їх готуватиме? Фахівці на війні, таборів для підготовки немає", - зазначив він.

Ігор Яковенко переконаний, що усе це абсолютна авантюра. "Приблизно така сама, як авантюра 24 лютого. Це ще одна авантюра, яка наблизить кінець путінського режиму, бо така кількість смертей перевищить больовий поріг російського суспільства", - переконаний опозиціонер.

Відповідаючи на запитання, чи вдасться Путіну зібрати 300 тисяч мобілізованих на війну з Україною, Яковенко зазначив, що теоретично таке можливо. "За часів Другої світової війни так і було. Зрештою, це й призвело до тієї неймовірної кількості жертв – загиблих радянських громадян було близько 30 млн. Це майже половина всіх людей, які загинули під час цієї війни. І це певною мірою результат закидання трупами противника", - підсумував він.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...