Залякують катуваннями: Чеченців силоміць женуть на війну у вигляді "добровольців", деякі намагаються відкупитися

Мешканців Чечні шантажують викраденням рідних, катуваннями та іншими методами тиску, якщо ті відмовляться їхати воювати в Україну. Про це повідомляє The Insider, передають Патріоти України.

Опозиційний чеченський блогер Хасан Халітов розповів журналістам, що місцеві силовики викрали його брата і відправили на війну. У керівництві чеченської правозахисної організації Вайфонд повідомили, що такі звернення до них регулярні.

"Нам навіть складно порахувати точну кількість тих, хто звернувся. Багато хто настільки заляканий, що, тільки-но отримавши відповідь, стирають листування і видаляють свій акаунт. Пройшовши через приниження та тортури, люди дуже залякані. Інші пишуть із секретного чату в Telegram, де повідомлення видаляються", - пояснили правозахисники.

Людей відверто шантажують: або їдете в Україну воювати, або сядете в тюрму за вигаданими причинами. Потенційного "призовника-добровольця" також залякують тортурами для їхніх близьких людей.

Свідки повідомили в правозахисну організацію, що чеченські силовики вимагають хабарі у розмірі від 450 000 рублів за відкуп, щоб не їхати на війну. Більшість, щоб уникнути катувань, все ж таки їдуть на фронт, але також бувають і наступні ситуації:

"Страшно, коли посягають на честь чоловіка чи його дружини, сестри, дочки. Силовики приходять у будинок, починають чіплятися до жінки, роздягати її. Для нашого менталітету це найжахливіше. Краще померти, ніж бути таким приниженим. Після цього тебе і чоловіком не вважатимуть. А для кадировців це звичайна практика", - підкреслили в організації.

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно