"Залучення бійців ЦСО "А" СБУ для виламування дверей - це ганебна практика": Полковник СБУ "Альфа" відреагував на обшуки у волонтерки

Держава витрачає значні кошти на підготовку одного спецпризначенця, а їх в подальшому використовують для того, щоб з десяток чоловіків потрапили в приміщення однієї жінки.

Ветеран війни на Донбасі, полковник СБУ "Альфа", "кіборг" Роман Костенко вважає, що залучення до обшуку в будинку учасниці бойових дій Звіробій бійців спецпідрозділу "Альфа" є неефективним використанням професійних силовиків. Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook, передають Патріоти України.

"Мені, як вихідцю з цього підрозділу прикро бачити практику використання висококласних професіоналів для "злому дверей" на обшуках. Основна функція ЦСО "А" - це планування і проведення спеціальних операцій, там служать високомотивовані офіцери, майже всі вони - учасники війни на Сході, які пройшли тривалі складні навчання і тренування перш ніж потрапити в "Альфу", - зазначив Костенко.

За його словами, держава витрачає значні кошти на підготовку одного спецпризначенця, а їх в подальшому використовують для того, щоб з десяток чоловіків потрапили в приміщення однієї жінки.

"Я проти того, щоб професіоналів використовували для звичайних "маски-шоу", це не тільки деморалізує бійців, але і є неефективним використанням ресурсів. Очевидно лише реформа СБУ і перетворення її з правоохоронного органу на спецслужбу, може припинити таку ганебну практику", - підсумував він.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...