"Залиште у спокої спагеті й піцу!": Послу Італії не сподобалася обкладинка The Economist про відставку Трасс (фото)

Посол Італії у Великій Британії Ініґо Ламбертіні розкритикував британський журнал The Economist через його обкладинку, присвячену відставці прем'єр-міністерки Ліз Трасс, через використання "італійських" стереотипів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на The Guardian.

На обкладинці The Economist Трасс тримає щит у вигляді над’їденої піци, а замість списа – виделку зі спагеті. Ілюстрація супроводжується підписом "Welcome to Britaly", яка натякає на перетворення британської політики на італійську через часту зміну прем’єрів.

Обкладинка обурила багатьох італійців, зокрема посла Ініґо Ламбертіні, який у листі до редактора журналу The Economist, опублікованому у Twitter дипломатичної місії, написав, що обкладинка була "інспірована чи не найдавнішими стереотипами" про його країну.

"Хоча спагеті й піца – чи не найпопулярніша у світі їжа, ми як другий найбільший виробник у Європі пропонуємо для різноманіття обрати щось із наших аерокосмічної, біотехнічної, автомобільної чи фармацевтичної галузей", – зазначив дипломат.

В італійському сегменті соцмереж обкладинку британського журналу назвали "зарозумілою" і "образливою". "Якщо вас образила обкладинка The Economist цього тижня, я не можу уявити, що станеться, коли ви зрозумієте, що на цій піці є огірки!" – пожартував один дописувач.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...