"Залишилося тільки прояснити деякі моменти": Орбан прийняв запрошення Зеленського щодо зустрічі, - ЗМІ

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що прийняв запрошення на зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Орбан заявив на сьогоднішній прес-конференції, що прийняв запрошення Зеленського провести двосторонню зустріч "в якийсь момент в майбутньому". Про це пише Sky News, передають Патріоти України.

Прем'єр-міністр Угорщини стверджує, що Зеленський запропонував йому зустріч раніше цього місяця для "проведення переговорів". "Я сказав йому, що буду в його розпорядженні. Нам залишилося тільки прояснити одне питання: про що?" - додав він.

Варто зазначити, що якщо вона відбудеться, то це буде перша офіційна двостороння зустріч між двома лідерами з початку війни.

Можливість зустрічі Зеленського і Орбана

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що він ніколи не говорив з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном про припинення вогню або про діалог з президентом Росії Володимиром Путіним.

Зеленський додав, що необхідно організувати зустріч. "Минулого разу в Аргентині я сказав Орбану: "Віктор, дай мені одну причину, чому ви нас не підтримуєте В ЄС?". Це, власне, було ще до, прийняття рішення. Він не міг сказати", - розповів він.

Також глава держави запитав у Орбана, чому вони не можуть організувати офіційну зустріч між ними. "Він також не зміг відповісти", - сказав Зеленський.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...