Залишити Україну сам на сам з агресором: Столтенберг відреагував на російсько-китайську заяву про "роздмухування конфронтації" з боку НАТО та вимогу нерозширення Альянсу

У питанні вступу до НАТО йдеться не про розширення організації, а про повагу до права вибору кожної суверенної нації. Так прокоментував спільну заяву лідерів Росії й Китаю Володимира Путіна та Сі Цзіньпіна про нерозширення Альянсу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у програмі MSNBC “Morning Joe”, зазначають Патріоти України.

“Ідеться принципово не про розширення НАТО. Ідеться про повагу до права кожної суверенної нації обирати свій власний шлях, зокрема хочуть вони належати до НАТО чи не належати до НАТО. НАТО поважає ці незалежні, суверенні, вільні позиції. І НАТО ніколи не примушувало якусь країну вступати до нашого Альянсу. Але багато країн фактично через демократичні процеси вирішили, що вони хочуть бути частиною НАТО”, — сказав Столтенберг.

Водночас він додав, що протягом останніх десятиліть до організації долучились численні країни Центральної й Східної Європи, що “стало великою історією успіху”.

“Кількість членів майже подвоїлася після закінчення холодної війни. І це допомогло поширити свободу і демократію в усій Європі. Тож ідеться про повагу до незалежного суверенного вибору незалежних націй, а не про повернення до епохи сфер впливу, коли великі держави вирішують, що можуть робити маленькі сусіди, а що ні”, — зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, 4 лютого очільники Росії та Китаю Володимир Путін та Сі Цзіньпін зробили спільну заяву за підсумками зустрічі в Пекіні. Вони, зокрема, звинуватили НАТО в “роздмухуванні конфронтації” і виступили за його нерозширення.


Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...