Залишити землю українцям: "Батьківщина" передала до ЦВК документи для старту референдуму

"Батьківщина" передала до ЦВК усі необхідні для старту референдуму документи

Партія "Батьківщина" передала до Центральної виборчої комісії повний пакет документів, необхідних для реєстрації ініціативної групи, яка збиратиме 3 млн підписів за референдум щодо ринку землі. Про це повідомила лідер партії Юлія Тимошенко на брифінгу біля ЦВК, зазначають Патріоти України.

"Ми разом підготували пакет документів, які треба надати ЦВК за законом про референдум. Майже 11 тисяч людей, які складають ініціативну групу, яка хоче організувати референдум на захист землі, написали відповідні заяви, надали свої паспортні дані, поставили підписи, і сьогодні пакунки з цими документами передані до ЦВК", - повідомила Тимошенко.

За її словами, згідно з законом у членів ЦВК є 10 днів для того, щоб дати дозвіл розпочати збір підписів для організації референдуму проти розпродажу землі.

"Через 10 днів ми дізнаємося, чи підтримує президент України народовладдя, чи ні. Ми всі добре знаємо, що більшість у ЦВК належить президенту України. І за законом, який ухвалили "Слуги народу", не народ буде вирішувати, чи проводити референдум проти продажу чорноземів, а президент і ЦВК", - заявила Тимошенко.

Вона також нагадала, що за всіма соціологічними дослідженнями, абсолютна більшість українців проти продажу землі, тому президент має довести - він за людей або проти.

"Момент істини настане дуже скоро, але наша команда - разом з усією Україною. Ми не зупинимося, не здамося, ми не дозволимо скоїти злочин проти України і будемо боротися всіма можливими способами", - наголосила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, раніше під Києвом "Батьківщина" Юлії Тимошенко разом із представниками фермерських асоціацій, громадськими активістами дали старт "референдуму на захист землі".

До організації всеукраїнського волевиявлення за народною ініціативою зголосилися долучитися 17 тисяч людей.

Ініціативну групу "земельного референдуму" було вирішено утворити в кількості 11 тисяч учасників, які невдовзі розпочнуть збір 3 млн підписів.

За соціологічними дослідженнями, 79% українців проти продажу землі іноземцям, 77% - хочуть вирішення цього питання на референдумі.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...