Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України.

"Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жартували з цього злочину і підтримували один одного", - сказав міністр.

До цього саме Матуш Шутай Ешток говорив про терориста як про "вовка-одинака", у якого немає співучасників. Міністр оборони Роберт Каліняк зазначив, що не виключено, що нападник спілкувався про вбивство з кимось зі свого оточення. За його словами, більш реалістичною є версія, що він діяв не один.

Що відомо про замах на Фіцо

У середу, 15 травня, внаслідок стрільби після засідання уряду був поранений премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. Зазначалося, що він отримав множинні поранення, які становлять загрозу життю.

Згодом віцепрем'єр-міністр Словаччини Томаш Тараба повідомив, що операція минулась добре, і життю Фіцо нічого не загрожує, передає BBC.

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток заявив, що зараз поліція працює лише з однією версією мотивів нападу на прем'єр-міністра Роберта Фіцо - замах на вбивство.

У Словаччині висунули обвинувачення 71-річному Юраю Цінтулі, якого підозрюють у нападі на Фіцо. Йому загрожує від 25 років ув'язнення до довічного.

Росіяни вирішили відправляти дітей відпочивати в КНДР, бо там "хороші умови"

понеділок, 1 липень 2024, 8:49

Цього року російські діти вирушать на літній "відпочинок" у КНДР у так званий "аналог "Артека"". Про це повідомляє російське пропагандистське агентство "РИА Новости" з посиланням на голову правління "Движения первых" Григорія Гурова, передають Патріоти...

"Україна буде змушена шукати альтернативний шлях": Якщо в найближчі рік-два не буде запрошення в НАТО, ця можливість закриється назавжди, - Чалий

понеділок, 1 липень 2024, 8:30

Голова правління Українського кризового медіацентру, надзвичайний і повноважний посол України у США у 2015−2019 роках Валерій Чалий в інтерв'ю Radio NV висловив переконання, що якщо Україна не отримає запрошення в НАТО у найближчий рік чи два, можливіс...