Замало нарускомірила: Подруга Гіркіна Штепа йде на вибори мера Слов'янська, місто заполонили білборди російською мовою

«Опора» звернулася зі скаргою до головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області та із заявою до Уповноваженого із захисту державної мови. Привід до цього дала зрадниця України Неля Штепа, котра порушила своїми бордами відразу кілька законів, зазначають Патріоти України

Зазначається, що на бордах тексти російською мовою, співзвучні з назвою політичної партії «Партія Миру та Розвитку».

«Останнім часом у ряді місцевих ЗМІ з'явилась інформація про готовність Нелі Штепи взяти участь у місцевих виборах. Зокрема, в інтерв'ю від 1 серпня 2020 року місцевому інтернет-виданню «Карачун» вона підтвердила наміри взяти участь у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, заявивши, що політрада політичної партії «Партія Миру та Розвитку» висунула її кандидатуру в якості претендента на посаду міського голови Слов'янська», - йдеться у повідомленні.

.png_91

За інформацією з офіційного сайту Міністерства юстиції України, політична партія «Партія Миру та Розвитку» зареєстрована у м. Київ, офіційних даних про наявність осередків чи представництв у Донецькій області чи безпосередньо у м. Слов'янськ не знайдено. Контактний номер телефону, вказаний на сайті Мінюсту не обслуговується.

На думку радника з юридичних питань громадянської мережі «Опора» Павла Романюка, зображення на борді керівника місцевого партійного осередку та тексту, співзвучного, якщо не тотожного, з назвою політичної партії «Партія Миру та Розвитку», дозволяє розглядати це як політичну рекламу. «Тому тут можуть бути наявні ознаки порушення Законів України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (ст. 32) та «Про рекламу» (ст. 6), а саме положень, що стосуються мови реклами. Тому «Опора» звернулася зі скаргою до Головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області та із заявою до Уповноваженого із захисту державної мови», - наголосив Романюк.

Координаторка спостереження Громадянської мережі «Опора за виборами у Донецькій області Наталія Боровська прокоментувала ситуацію:

«Подібна реклама порушує одразу декілька стандартів та принципів. По-перше, наразі за загальним правилом, реклама повинна видаватися українською мовою – це регламентується статтею 32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». По-друге, така політична реклама може мати ознаки дочасної агітації. Згідно з Виборчим кодексом, вести передвиборну агітацію можна з наступного дня після того, коли партію чи кандидата буде зареєстровано – про це свідчить стаття 52 Виборчого кодексу України. І зараз виявляється ситуація, коли офіційно кандидата зареєстровано немає, а політична реклама від цього імені вже ведеться».

До відома, колишню очільницю міста Слов'янська Нелю Штепу затримали 11 липня 2014 року та під конвоєм відправили в управління СБУ в Харкові. Її звинувачували в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та створення терористичної групи чи організації, які спричинили загибель людей.

Наприкінці жовтня 2014 року прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт, де просила для Штепи довічного терміну. 20 вересня 2017 року суд змінив запобіжний захід — тримання під вартою і випустив Нелю Штепу під домашній арешт.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...