Замаскували невдало: InformNapalm показали новітні російські комплекси РЕБ на Донбасі (фото)

Російські військові намагалися їх заховати під маскувальними сітками, але характерні елементи станцій на фото досить впізнавані.

Російська Федерація продовжує активне залучення своїх військових комплексів, сил та засобів для продовження війни проти України і окупації частини української території. InformNapalm виклав фотодокази присутності на Донбасі сучасних російських комплексів радіоелектронної боротьби, передають Патріоти України.

Волонтерська спільнота нагадує, що наприкінці листопада – початку грудня спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксували та відобразили у своїх звітах російські станції РЕБ Р-330Ж «Житель», модифікацію Р-934 та РБ-636 «Свет-КУ». Відповідні текстові повідомлення були опубліковані в публічній частині звіту СММ ОБСЄ за 28 листопада та 7 грудня.

Проте на момент публікації звітів фото- та відеодоказів у вільному доступі ще не було. Аналітики міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm порівняли отримані фото із вказаними зразками російської техніки і підтверджують, що з високим ступенем імовірності саме станції РЕБ Р-330Ж «Житель», Р-934 та РБ-636 «Свет-КУ» вчергове були помічені на Донбасі. Російські військові намагалися їх заховати під маскувальними сітками, але характерні елементи станцій на фото впізнавані, зауважили у волонтерській спільноті.

У Росії розробили секретний документ із планом, як послабити західних противників, зокрема США

четвер, 18 квітень 2024, 18:44

Міністерство закордонних справ країни-агресора Росії розробляє плани, щоб спробувати послабити своїх західних противників, включно зі США, і використати війну в Україні для створення нового глобального устрою. Про це 17 квітня пише The Washington Post ...

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...