Заміна мосту? Росіяни майже добудували залізницю, яка з'єднає Маріуполь з Ростовом-на-Дону, - Андрющенко

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що залізниця, яка з'єднає Волноваху з Ростовом-на-Дону через Маріуполь, запрацює в кінці травня, на початку червня Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо".

"За квітень і початок травня зафіксовано три тестових потяги з Волновахи у Маріуполь до порту й на зворотне. З Волновахи вони приїхали трохи завантажені геть не військовим призначенням, а каоліном і рудою, яку вантажать на ліберійське судно, що вкрали торік. А з маріупольського порту потяг взагалі вийшов порожняком, щоб протестувати колію", - зауважив Андрющенко.

За словами радника міського голови Маріуполя, колію, яку росіяни будують в районі селища Гранітне через Тельманівський район, що з'єднає Маріуполь з Волновахою й Ростовом-на-Дону, майже добудована. "Але ще ані на мостах, ані на місці з'єднання залізниць немає рейок, вони лише їх укладають. За нашими оцінками ця залізниця запрацює орієнтовно в кінці травня, на початку червня", - зазначив Андрющенко.

Протистояння наростає: КНР вводить санкції проти ще трьох оборонних концернів США

понеділок, 20 травень 2024, 10:30

Китай на тлі інавгурації нового президента Тайваню Лая Цінде ввів санкції щодо ще трьох американських оборонних концернів. До списку "ненадійних підприємств" включено оборонні та космічні підрозділи компаній Boeing, а також General Atomics Aeronautical...

Підіграє Путіну? Президент Болгарії назвав перемогу України над Росією неможливою

понеділок, 20 травень 2024, 10:28

Президент Болгарії Румен Радев назвав перемогу України над Росією "неможливою" і пов'язав війну із замахом на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Президент Болгарії заявив, що продовження війни є катастрофічним для всіх сторін. "Кожен день, коли ...